Hoe je Instagram account verwijderen in 2021?

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Instagram is niet onschuldig als het gaat om privacy schandalen.

Eind 2018 werd gemeld dat er een beveiligingsfout was in de functie ‘Download je gegevens‘. Hierdoor werden duizenden wachtwoorden gelekt.

Ironisch, omdat de functie oorspronkelijk werd geïntroduceerd om de beveiliging te verbeteren en de privacy/ gegevens van gebruiker te beschermen. Bovendien werd het geïmplementeerd om de gedachten van hun gebruikers tot rust te brengen na het Cambridge Analytica-lek.

Nadat het wachtwoordlek was opgedoken, kondigde Instagram snel aan dat slechts een klein aantal gebruikers gevaar liepen en dat het probleem snel was opgelost. Er zijn echter een aantal andere manieren waarop Instagram een bedreiging vormt voor jouw privacy.

De standaardinstelling van Instagram houdt bijvoorbeeld automatisch je locatie bij, tenzij je deze handmatig uitschakelt.

Deze gegevens worden gebruikt om je plaatsgebonden advertenties te tonen. Daarnaast deelt Instagram je in-app-activiteit – zoals vind-ik-leuks,  reacties, je interactie met verhalen, enz. – met andere gebruikers.

Sommige mensen vinden dit allemaal een beetje te veel. Vandaar dat het interessant kan zijn om je account te verwijderen. In dit artikel zie je hoe je je Instagram-account permanent kan verwijderen. Of misschien wil je jouw account tijdelijk deactiveren?

 

Deactiveren versus verwijderen: wat je moet weten

Je kan je Instagram-account zowel deactiveren als permanent verwijderen.

Het deactiveren van je account is tijdelijk. Maar terwijl het is gedeactiveerd, wordt je account, je profiel, volgers, foto’s, vind-ik-leuks en opmerkingen  verborgen voor andere gebruikers.
Om al deze informatie te herstellen en Instagram weer normaal te gebruiken, log je gewoon weer in op je account.

Het verwijderen van je Instagram-account is permanent. Een verwijderd account kan niet worden hersteld. Wanneer je jouw Instagram-account verwijdert,  worden al je gegevens, inclusief foto’s, volgers, vind-ik-leuks, enz. voorgoed verwijderd. Als je er in de toekomst voor kiest om je opnieuw aan te melden bij Instagram, kan je niet opnieuw dezelfde gebruikersnaam gebruiken. Deze gebruiksnaam is namelijk permanent verwijderd.

 

Een Instagram-account deactiveren

Je kan Instagram niet deactiveren via de app, het moet gebeuren in een webbrowser op de Instagram-website. Als je jouw account wilt pauzeren kan je je account deactiveren aan de hand van volgende stappen.

  1. Log in op de Instagram-website en ga naar je  profielpagina.
  2. Selecteer ‘Profiel bewerken‘, scrol naar de onderkant van de pagina en klik op ‘Mijn account tijdelijk uitschakelen’.
  3. Er wordt gevraagd ‘waarom je jouw account wilt uitschakelen? ‘.
   Selecteer een reden in het keuzemenu.
  4. Voer je wachtwoord opnieuw in en selecteer ‘ Account tijdelijk uitschakelen’.
  5. Je account is nu gedeactiveerd en wordt verborgen voor andere gebruikers totdat je opnieuw OPMERKING: Volgens het gebruiksbeleid van Instagram kun je je Instagram-account slechts één keer per week deactiveren.

 

Je Instagram-gegevens downloaden

Zodra je je Instagram-account hebt verwijderd, zijn al je gegevens voorgoed verdwenen – ze kunnen niet worden opgehaald.

Daarom wil je misschien eerst je Instagram-gegevens downloaden voordat je je account verwijdert. Op deze manier heb je nog steeds alle foto’s, video’s, enz.

Een kopie van je Instagram-gegevens downloaden:

 1. Ga naar je Instagram-profiel en selecteer ‘Instellingen’ (tandwielpictogram).
 2. Klik op het tabblad ‘Privacy & Beveiliging’ en klik op ‘Downloadaanvragen’.
 3. Voer het e-mailadres in waar je een link naar je Instagram-gegevens wilt ontvangen, gevolgd door je wachtwoord.
 4. Binnen 48 uur ontvang je een e-mail met een link naar je gegevens, getiteld ‘Your Instagram Data‘. Klik op ‘Gegevens downloaden’.

 

 

Stapsgewijze handleiding: je Instagram-account verwijderen

 

Net als bij deactivating kan een Instagram-account alleen worden verwijderd via een webbrowser. Volg deze eenvoudige stappen om je Instagram-account permanent te verwijderen:

 

1.Log in op je account op de Instagram-website.

Instagram login

 

2.Ga naar de pagina ‘Verwijder je account’  .
Kies in het vervolgkeuzemenu de reden waarom je het account wilt verwijderen.

Instagram verwijderen

 

3.Geef je wachtwoord in en klik op ‘ Mijn account permanent verwijderen’.

 

4.Je Instagram-account is nu verwijderd.

 

 

 

Conclusie

 

Instagram is een toffe social media app. Maar, als je deze wilt verwijderen, is het niet altijd makkelijk om dit terug te vinden. Aan de hand van deze korte handleiding heb je Instagram zo verwijderd. Zorg er wel voor dat je eerst een back up hebt gemaakt van al je foto’s. Anders ben je al je dierbare foto’s kwijt.

Wil je meer leren over Social Media, kan je gebruik maken van een expert in Social Media zoals WhiteFlamingo

Vianney

Vianney

Blijf op de hoogte

Ontvang nieuws en promo's in jouw mailbox

Ontdek meer

Website

Hoe start je een abonnement box voor jouw bedrijf?

HelloFresh, Birchbox, Dollar Shave Club. Wat hebben deze gigantische ondernemingen allemaal gemeenschappelijk? Ze bieden enkele van de bekendste abonnementsformules  aan die er zijn. Het uitgangspunt

boost jouw zaak!

Laten we de mogelijkheden bekijken